GESCHIEDENIS

De heer W. Brandsma zou aanvankelijk het boerenbedrijf van zijn vader overnemen. In 1946 gebeurde dat ook, maar de heer Brandsma had een ‘technische knobbel’ en wilde die graag in praktijk brengen. In 1954 begon hij een vorm van dealerschap voor de gebroeders De Haan uit Oosterzee. Deze firma verkocht autotrekkers. Omdat men wist dat de interesse van de heer Brandsma ook in die richting ging, werd hem gevraagd om in Wolvega en omgeving deze voertuigen aan de man te brengen. Dat lukte goed en in 1955 begon de heer Brandsma met het mechanisatie bedrijf in Spanga. Daarnaast was er een constructieafdeling, waar diverse landbouwmachines werden vervaardigd.

In 1960 haalde de heer Brandsma de krant met een uitvinding. Hij had een elektrische automatische mestafvoer geconstrueerd, die uitstekend voldeed. De machine werd ingezet bij Anne Kraak in Nijelamer en trok belangstelling van vele landbouwdeskundigen uit de wijde omgeving. Het model zou nog vele keren gekopieerd worden voor vele bedrijven.

In 1965 ging de zoon van de heer Brandsma meewerken in het bedrijf. Na enkele jaren (in 1968) nam de heer H. Brandsma het bedrijf van vader over en werd de bedrijfsleider van het mechanisatiebedrijf. Samen met twee monteurs werd het bedrijf draaiende gehouden.

Ongeveer tegelijk met de overname van het bedrijf, kreeg de heer Brandsma een tegenvaller te verwerken. Het totale bedrijf ging in vlammen op, maar de jonge ondernemer kwam deze slag goed te boven.

Er werd opnieuw gebouwd en het bedrijf werd aangepast aan de eisen van deze tijd. Een nieuwe garage, opslagruimte en een showroom werden gebouwd op de plaats waar het oude bedrijf had gestaan. Later werd er weer gebouwd. Een geheel nieuwe showroom werd aan het bedrijf toegevoegd. In maart 1996 komt de zoon van de heer Brandsma bij het bedrijf. Op zijn beurt zet hij het werk voort waar zijn opa mee was gestart. Peter Brandsma blijk dezelfde gedrevenheid als zijn vader en grootvader te hebben en weet een aantal dealerschappen met Stihl, Iseki, TS en Schäffer af te sluiten. En dan zijn we in de huidige tijd terechtgekomen. Brandsma Spanga is een gezond bedrijf en gaat mee met de toekomst. Deze internetpagina en de automatiseringsplannen zijn daar een bewijs van.

Contact

0561 481293
info@brandsmaspanga.nl

Openingstijden

Winkel en magazijn:
ma t/m vr: 8.00 tot 17.30 uur
zaterdag: 9.00 tot 15.00 uur

Werkplaats:
ma t/m vr: 8.00 tot 17.15 uur

Openingstijden feestdagen
klik hier

Volg ons!